Mindennapi Mylordunkat add meg nekünk most.

Napi Mylord

Oda a 2/3-os többség, közelebb a demokráciához?

2015. február 23. - Napi Mylord

Veszprém észhez tért, és nem is kellett Mrs. Liptonnak kiosztania pár taslit, mint ahogy Henrynek szokta. Tavaly még 20%-os fölénnyel nyert a Fideszes képviselő, tegnap este 10%-al alul maradt Kész Zoltánnal szemben az időközi választáson.

Ma a Parlamenti ülésen volt mit emésztgetnie a már nem 2/3-os többségben lévő Fidesz-KDNP tagoknak. A szünetben Stokes biztosan vitt nekik valami erős italt, csak egy kicsit.

No, ez még nem jelenti azt, hogy helyre áll a rend, nem lesz több mutyi, stadion és szegénység (számoljuk meg hány tiltott szót írtam le éppen) de még a demokráciát se várjuk vissza tárt karokkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://napimylord.blog.hu/api/trackback/id/tr457208553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

giat 2015.02.25. 17:40:57

A 2014. évi választások után megállapíthatjuk azt is, hogy a lakosság véleménye erősen megosztott, sokszínű, sokan nem tudnak azonosulni a pártok célkitűzéseivel. Láthattuk, hány kisebb nagyobb párt indult a választásokon, de a megfelelő támogatást nem tudták megkapni.
A veszprémi időközi választáson is az igazolódott be (független jelölt nyert), hogy egyre kevesebben látják a jövőt a jelenlegi pártrendszerben, ahol még az ellenzékkel is (joggal) elégedetlenek az emberek. Már jobban hiszünk (teljesen érthetően) a hozzáértő szakértői kormányzásban, mint a négyévenkénti szép ígéretekben. A pártrendszer a jelenlegi igényeket, állampolgári elvárásokat nem képes kielégíteni, ezért volna megfelelő mód a véleménynyilvánításra az e-demokrácia.
Az e-demokrácia, azaz a nép általi folyamatos kontroll és rendszeres vélemény-nyilvánítás a döntéshozatalban, beláthatjuk, hogy elengedhetetlen ahhoz, hogy megfelelően működjenek az ország dolgai és ne szolgáltasson melegágyat a visszaéléseknek és a korrupciónak.

Ma már a technológia lehetővé teszi számunkra az e-demokrácia, mint közvetlen részvételi demokrácia megvalósítását.
Ehhez ajánljuk eszközként a likvid demokráciát, amihez a szavazóprogram már készen áll.

giat.blog.hu/2015/02/25/ma_mar_megvalosithato
süti beállítások módosítása